Vroege soorten

Huron 

Huron is een nieuw vroeg soort van de MSU. (Michigan State University)

De rijptijd is enkele dagen na Duke. De bessen zijn lichtblauw, groot, en stevig. Huron heeft een zeer goede produktie, bestemd voor de versmarkt. 

De smaak is zeer goed, met heel veel aroma. Een van de best smakende blauwebessen soorten.

Huron is een veelbelovend soort voor de toekomst!

 

 

 

 

Spartan:

Spartan is een recht opgaande matig groeikrachtige struik die een hoogte kunnen bereiken tot circa 2 meter. De oogsttijd ligt zeer vroeg, doch later als de Patriot. De bessen zijn zeer groot, lichtblauw van kleur en hangen aan lossen trossen met lange steltjes. De bes heeft een goede en frisse smaak. De plant is geschikt voor kleinere hobbytuinen of zelfpluk.

Duke

Duke is een sterk vertakkende stevige struik en reeds vanaf het eerste plukjaar zeer productief. De struiken zijn open van opbouw en kunnen een hoogte bereiken van maximaal 2 meter. De oogsttijd ligt zeer vroeg, kan zelfs voor de patriot liggen. De bessen zijn in het begin heel groot en hangen in dichte trossen. De bes heeft een goede smaak. Duke is een makkelijk te telen en te plukken plant, maar waar snoei nodig lijkt voor een goede bes-blad verhouding! 

Patriot

Patriot is een groeikrachtig matig productief ras. De struiken zijn open van opbouw en kunnen een hoogte bereiken van maximaal 2 meter. De oogsttijd van dit ras ligt zeer vroeg en is mogelijk vanaf 1 juli. Patriot produceert grote stevige bessen met een zeer goede smaak. Ze zijn uiterst geschikt voor in de particuliere tuin en zwaardere bodemconcentraties. De plant heeft een hoge sierwaarde en is zéér winterhard!

Earlyblue

Het vroegst rijpend ras. De bessen zijn middelgroot en lichtblauw van kleur. Earlyblue wordt veel gebruikt voor particulieren.