Midden soorten

Draper

Is een relatief vroeg soort, die ongeveer 10 dagen voor Bluecrop rijp is. Zeer produktief. De bessen zijn middel tot groot en lichtblauw. Draper is vooral voor de versmarkt geschikt omdat de bessen goed hard zijn en heel goed bewaarbaar zijn. De smaak is zoet-zuur en knapperig fris. De groei is krachtig, opgaand met veel grondscheuten.

Bluejay

Is een tamelijk groeikrachtig ras met stevige opgerichte takken.Het productieniveau is matig en de oogsttijd ligt rond half juli vlak voor de Bluecrop.De oogsttijd is relatief kort.De bessen hebben een lichtblauwe kleur,zijn matig van grootte en de zachte smaak wordt in het algemeen gewaardeerd.Bluejay is makkelijk te telen plant.

Bluecrop

Oogstperiode vanaf half juli tot midden augustus.Goede opgaande groei.Zeer productief en regelmatig,de meest bedrijfzekere varieteit.Bessen zijn groot,lichtblauw met goede tot zeer goede smaak.Geschikt is voor industriele verwerkingen en verse consumptie.

Chandler

Lange oogstperiode vanaf eind juli tot maximaal 6 weken.Struik is niet zo groot met opgaande sterke takken.Bessen zeer groot met lekkere smaak.Niet geschikt voor machinale pluk want de bessen hangen in dichte trossen.

Brigitta Blue

Is een van oorsprong Australisch soort, die middentijds tot laat is. Pluktijd eind Juli tot midden Augustus. Zeer harde, iets gespreide groei. De bessen zijn middel tot groot, en hebben een zeer goede smaak. Kan lang in de koeling bewaard worden. Heeft zeer goede bestuiving nodig. Is weinig gevoelig voor anthracnose.