Late soorten

Elliott

heeft een bossig opgaande structuur met hard hout.De productie ist zeer goed en heeft een lange oogstperiode.De rijptijd is laat en kann tot eind september duren.Bessen zijn middelgroot,stevig met een zurige smaak.De bewaarbaarheid is zeer goed,max.tot 8 weken.

Aurora

is een zeer laat soort, die minstens 5 dagen na Elliott geoogst word. Redelijk snel, iets breed groeiend. Goede produktie. Middel grote bessen, die een zurige smaak hebben. Qua smaak beter dan Elliott. Aurora kan goed in de koecel bewaard worden.

Liberty

Rijpt een week voor Elliott. Goede opgaande groei. De bessen zijn middelgroot, en lichtblauw van kleur. De smaak is zeer goed, zoet met een iets zurig aroma. Liberty is goed bewaarbaar in de koeling. 

Elisabeth

is een bossig opgaande struik met hard hout.De bessen zijn middelgroot,donkerblauw en zoet van smaak.De productie ist zeer goed en heeft een lange oogstperiode, die tot half september kan duren. Niet geschikt voor te bewaren.

Darrow

Rijptijd van Darrow is van midden Augustus tot begin September. De groei is matig, en iets breed. Zeer taaie en stijve takken. De bessen zijn groot tot zeer groot, iets plat. De smaak van de lichtblauwe bessen, is zeer goed. Darrow is niet voor machinepluk geschikt, en beperkt houdbaar.