Over Schrijnwerkers

Ons bedrijf is gesticht door Rob Schrijnwerkers in 1962. In het begin was het een fruitbedrijf met appels gecombineerd met varkenshouderij. Sinds 1969 worden er bessen geteeld. Eerst werden ze als proef geplant, die succesvol bleek. Elk jaar werd er een stuk appels gerooid of grond aangekocht waarna er blauwe bessen werden geplant. Ook startte Rob met het vermeerderen en opkweken van planten, voor eigen gebruik en verkoop.

Beide zoons Frans en Leon zagen toekomst in de blauwe bes. Eind jaren tachtig traden ze toe tot de maatschap en het bedrijf werd flink uitgebreid. Begin jaren negentig kwam de A73 door het bedrijf te liggen en werden de uitbreidingsmogelijkheden beperkt. Er werd naar een locatie gezocht voor het starten van een bedrijf voor Frans, terwijl Leon het bedrijf in Grubbenvorst voortzet. Deze locatie werd gevonden in Gruitrode, België. In 1990 werden hier de eerste blauwe bessen geplant, en is de plantage uitgebreid tot 17 Ha.

In Grubbenvorst omvat het bedrijf nu ong. 24 Ha blauwe bessen, waarvan 7000 m2 containerveld voor de opkweek van planten.

In 2005 hebben we samen met Harm Valckx een nieuw bedrijf gestart in Weeze, Duitsland. Dit bedrijf heet Blueberry Giant en bestaat uit 40 Ha productievelden en containtervelden voor de opkweek van plantmateriaal, dat door geheel Europa wordt verkocht.